Η διαδρομή αυτή διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά αυτού που ονομάζουμε trail running. Είναι κυκλική, απόστασης 12χλμ και υψομετρικής διαφοράς 900μ.

 

AMR 10Κ

Είναι ιδανική για την εισαγωγή σας στο αγωνιστικό trail running δοκιμάζοντας τις δυνατότητες σας στο ορεινό τερέν χωρίς όμως να σας εξαντλεί. Ωστόσο, η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι σωματικά επίπονη και εκ τούτου είναι απολύτως κατάλληλη για όσους δρομείς είναι προετοιμασμένοι να δεχθούν την πρόκληση.

Στο ξεκίνημα διατηρεί κοινή πορεία με αυτήν των 25 χλμ. Εκκινεί από την κεντρική πλατεία του οικισμού της Καρυάς και ακολουθεί πορεία Δυτική και Νότια Δυτική για 1χλμ. Στην συνέχεια παραμένει εντός του μονοπατιού Ε34, στρέφεται δυτικά και αφού ακολουθήσει δασικό δρόμο για 800μ, φτάνει στο σημείο ¨Νεραιδοβρύση¨ έχοντας καλύψει μια απόσταση 3 περίπου χιλιομέτρων. Εκεί ακολουθεί πορεία εντός μονοπατιού με κατεύθυνση Βόρεια και μετά από 500μ. στρέφεται πάλι Δυτικά και ακολουθεί μια απότομη ανάβαση στον κλάδο του μονοπατιού που οδηγεί στην κορυφή.

Μετά από 400μ. της έντονης αυτής ανάβασης και αφού έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής, περίπου στα 1.500μ υψόμετρο, στρέφεται Βόρεια, διασταυρώνει την διαδρομή των 25 χλμ και συνεχίζει σε αυτήν την κατεύθυνση, έχοντας ουσιαστικά αρχίσει την καθοδική πορεία. Μόλις προσεγγίσει το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, κατευθύνεται Ανατολικά και αφού φτάσει στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και διασχίσει το πλατανοδάσος, τερματίζει στην κεντρική πλατεία του οικισμού έχοντας ολοκληρώσει μια κυκλική διαδρομή 12χλμ περίπου, με υψομετρική διαφορά 1.000μ.

Αρχεία GPS
Μπορείτε να "κατεβάσετε" στα παρακάτω Links, τα αρχεία για GPS για την διαδρομή σε διάφορες μορφές ανάλογα με την συσκευή σας
ή την χρήση που θέλετε να κάνετε:

12k.kml

12k.gpx

 Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί κυκλική δεξιόστροφη πορεία.

AMR 10K

AMR 10K 1